Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

7 november 2019

Met LumaFusion 2.0 zit je iPad zo vol

7 november 2019 | By |

Nieuwste update met grote veranderingen

Met LumaFusion 2.0 zit je iPad zo vol, hoe kan het? LumaFusion is vernieuwd, en ingrijpend, ze hebben daar in Canada een grote slag gemaakt. Het effect is helaas ook dat je geheugen dubbel belast wordt. Want ze hebben besloten dat ieder fragment wat je in de app binnenhaalt ook daarin gedownload wordt. Als je niet oppast is het geheugen van je apparaat dan snel gevuld: daar kom ik zo op terug. Maar er is meer in deze belangrijke update.

Een fragment in gebruik betekent vanaf nu: gedownload. Dus zodra je je materiaal in LumaFusion hebt geïmporteerd, kun je het uit de filmrol verwijderen. Het voordeel is dat je je niet meer hoeft af te vragen of je een fragment veilig weg kunt gooien in je fotorol. Dat moet de reden zijn geweest voor deze toch wel ingrijpende aanpassing. Omdat weggooien een tricky business is heeft Arthur een instructie gemaakt met de titel LumaFusion 2.0 Bestandsbeheer.

LumaFusion 2.0 heeft een sterk verbeterd werkveld en verbeterde organisatie

Wat is er meer veranderd in LumaFusion 2.0?

Er zijn er maar liefst 6 beeldsporen, afhankelijk van je iPad/iPhone versie. Ook na het plaatsen van je titel, je beeld in beeld, en je foto, en je logo is er nog een beeldspoor over. De interface, dus je werkveld, is tegelijkertijd verbeterd. Daardoor heb je ook bij zoveel sporen toch een goed overzicht. Communiceren over je videoproductie gaat nu stukken beter door markers. Zet ze neer waar je wilt om je collega of opdrachtgever te laten weten welk punt je zelf awesome vindt. Overgangen tussen de fragmenten gaan inmiddels per dozijn, zoveel mogelijkheden heb je. Maar je weet, wij blijven zeggen: houd het simpel.

Wat is er veranderd aan de audio kant?

Er zijn nu 6 geluidssporen, naast dus die 6 beeld- met-geluid sporen. Er is naast je muziek en je voice-over ruimte genoeg voor de gewenste geluidseffecten. Ruimte te over zou ik zeggen, maar het is beter dan te moeten kiezen tussen het een of het ander. Je kon al eerder met de mixer je geluid voor alle sporen regelen, terwijl je luistert naar het effect van de veranderingen die je invoert. De tool ernaast is nieuw: met de track header kun je het hele spoor bewerken: bijvoorbeeld op slot zetten voor veranderingen, of het geluid of beeld in een heel spoor (tijdelijk) uitzette, erg handig

Sneller scrollen, beter organiseren in LumaFusion 2.0

Bijzonder vind ik ook hoe je kunt scrollen door je project. Zet je vinger in de blauwe lijn onder je video en je beweegt door je video zonder iets te wijzigen. Datzelfde kun je ook door de start knop ingedrukt te houden. Zo kun je heel nauwkeurig naar een plek gaan. En het is met de ingedrukte starknop mogelijk om je snelheid (in frames per seconde) te variëren. Heel mooi!
Je kunt nu ook weten waar je aan werkt: je fragment heeft een naam. Die breng je zelf aan in LumaFusion, of had je tevoren al gegeven. Die naam popt op du moment je in het fragment staat. Hiervoor moest je het met de thumbnail en de lengte van het fragment doen. Dus: je organisatie gaat er stukken op vooruit.

Tot slot: ik zei het, al je werkveld is verbeterd. Onderaan zitten nu al je knoppen op een rij. Makkelijk te bedienen, niet meer verstopt. Aan de rechterkant, ook onderaan, de knoppen die gaan over export, delen etc. Dus, met LumaFusion 2.0 zit je iPad zo vol. Dat vraagt om aanpassing in je bestandsbeheer. Maar de update maakt LumaFusion nog gemakkelijker en overzichtelijker, nog meer intuïtief én doelgericht.

Links:
LumaFusion 2.0 Bestandsbeheer Stap voor stap instructie
LumaFusion in de App Store